Τα νέα μας

Αναστολή μαθημάτων από 11-24 Μαρτίου 2020

Posted by on 11 Μαρτίου, 2020

Σύμφωνα με την Κυβερνητική Υπουργική Απόφαση κλείνουν υποχρεωτικά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από 11/03/2020 έως 24/03/2020.
Η απόφαση σχετίζεται με την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Posted by on 26 Νοεμβρίου, 2018

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους για τους ανήλικους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους, βαρύνει πρωταρχικά την οικογένεια γι’ αυτό και η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας.

Ακόμα όμως και αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο, μπορεί με κατάλληλη ενημέρωση, να συμβάλει σημαντικά στην “θωράκιση” του παιδιού του.

 

Τα κύρια σημεία της ομιλίας είναι:

  • Αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (κυβερνοβασανισμός, εθισμός, διαδικτυακοί θηρευτές, ακατάλληλο υλικό, φωτογραφίες κλπ.)
  • Περιγραφή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που προτιμούν τα παιδιά και οι έφηβοι (Facebook, Stardoll, Snapchat, Skype, Ask.fm κλπ). Ποια είναι και ποιοι ακριβώς κίνδυνοι απειλούν τα παιδιά και τους εφήβους που τα χρησιμοποιούν; (θα δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα)

 

Επίσης, η ομιλία δίνει απαντήσεις στα παρακάτω βασανιστικά ερωτήματα των γονέων:

 

  • Μπορεί το παιδί μου να πέσει θύμα εκβιασμού στο διαδίκτυο; Πώς μπορώ να το προστατέψω;
  • Υπάρχει ενδεχόμενο ο γονέας να θέτει, άθελά του, σε κίνδυνο το ίδιο του το παιδί χρησιμοποιώντας το δικό του προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;
  • Πού μπορούν να καταλήξουν οι φωτογραφίες των παιδιών μας;
  • Τι είναι το cyberbullying; Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου από αυτή τη μάστιγα;
  • Εθισμός: Κινδυνεύει το παιδί μου; Πώς μπορώ να το προλάβω και να το αντιμετωπίσω;
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρουσίαση

παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή:

τηλ.: 210-5614136

 

 

Κατασκευή Ανεμόμυλων

Posted by on 19 Απριλίου, 2016

Κατασκευή Ανεμόμυλων

Δηλώστε συμμετοχή στη Γραμματεία του Κέντρου μας

Σεμινάριο Ευεξίας Γέλιου

Posted by on 8 Απριλίου, 2016

Σεμινάριο Ευεξίας Γέλιου

“Η Ευεξία Γέλιου” (Laughter Wellness) είναι απόλυτα αξιόπιστη και τεκμηριωμένη. Το αυθόρμητο γέλιο της καθημερινής μας ζωής δεν είναι αξιόπιστο, γιατί εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, έξω από τον έλεγχό μας. Συνδέεται κυρίως με τη διάρκεια και την έντασή του και όχι με το ερέθισμα που το προκάλεσε. Επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να προφέρουν την ένταση, αντί να την εκφράζουν με λόγια και να την απελευθερώνουν με ασφάλεια.
Η εκμάθηση του πώς να απελευθερώνουμε τις εσωτερικές εντάσεις χωρίς αφήγηση, αλλά μόνο μέσω της έκφρασης ήχου, βοηθά τους ανθρώπους να δουν πιο καθαρά την πραγματικότητα, χωρίς προσωπικές στρεβλώσεις. Εξαναγκάζει μια αλλαγή στάσης από το «δεν μπορώ» στο «μπορώ».

“Επιλέγοντας να γελάσετε,
δημιουργείτε ασφάλεια για τον εαυτό σας,
ενώ θεμελιώνετε την επιλογή σας να ζήσετε”

Η “Eυεξία γέλιου” (Laughter Wellness) είναι μια ευχάριστη βιωματική δραστηριότητα, ένα ταξίδι μέσα από κινήσεις και συμπεριφορές, που αποσκοπούν στην υγεία και τη χαρά.
Οι συναντήσεις είναι γεμάτες από θετικές αλληλεπιδράσεις, στις οποίες το γέλιο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των δραστηριοτήτων και χρησιμοποιείται ως μια μορφή εκλεκτικής άσκησης. Όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για να προφέρουμε τα αισθήματά μας και να μένουμε παρόντες στη στιγμή.
Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει ενώ στεκόμαστε όρθιοι ή βρισκόμαστε καθιστοί. Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή συγκεκριμένη ένδυση.

 

Δηλώστε συμμετοχή στη Γραμματεία του Κέντρου μας

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Posted by on 13 Νοεμβρίου, 2014

Πρόσκληση ! 
Το Κέντρο μας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 18.30- 21.00 διάλεξη σχετικά με τη διαχείριση της σχέσης των εφήβων με το διαδίκτυο. 
Η ομιλία μας αφορά όλους κι απευθύνεται κυρίως στους ίδιους τους εφήβους και στους γονείς/ κηδεμόνες τους. 
Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να στηρίξετε την προσπάθεια ενημέρωσης που επιχειρούμε!

 

BURGER PROJECT- CONCERT

Posted by on 10 Νοεμβρίου, 2014

On 12th October 2014 we enjoyed an amazing concert by the imaginative <Burger Project> band, especially aimed at young children. Of course we all danced, sang, ate delicious hamburgers and had a lot of fun that beautiful day! The event took place at  Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, exactly at the construction site of this impressive project. We have also planned to participate in a number of educational and recreational events at the same venue.  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Posted by on 18 Ιουνίου, 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Τον Ιούλιο θα απολαύσουμε την 8ήμερη εκπαιδευτική μας εκδρομή στο AVERY HILL CAMPUS του university of Greenwich στο Λονδίνο. Η εκδρομή περιλαμβάνει 20 ωριαία μαθήματα με αναγνώριση από το British Council, πιστοποιητικό παρακολούθησης και προόδου, επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα, μια ολοήμερη εκδρομή στο Brighton, αθλητικές δραστηριότητες και βραδινές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις!!!

BOOK READING DAY

Posted by on 18 Ιουνίου, 2014

On Saturday 8th April the British writer and choreographer Wendy Gibbins visited our school and presented her book “kiss on her wings”. She read extracts from this intriguing novel and a very constructive discussion followed up.

CYRANO DE BERGERAC στο Παλλάς

Posted by on 18 Ιουνίου, 2014

Στις 22 Μαρτίου μαθητές, καθηγητές και γονείς απολαύσαμε αυτήν την μεγαλοπρεπή παράσταση. Η ορχήστρα, τα σκηνικά, τα κοστούμια και η εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών μας ενθουσίασε!