ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Posted by on 26 Νοεμβρίου, 2018 in Τα νέα μας

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους για τους ανήλικους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους, βαρύνει πρωταρχικά την οικογένεια γι’ αυτό και η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας.

Ακόμα όμως και αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο, μπορεί με κατάλληλη ενημέρωση, να συμβάλει σημαντικά στην “θωράκιση” του παιδιού του.

 

Τα κύρια σημεία της ομιλίας είναι:

  • Αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (κυβερνοβασανισμός, εθισμός, διαδικτυακοί θηρευτές, ακατάλληλο υλικό, φωτογραφίες κλπ.)
  • Περιγραφή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που προτιμούν τα παιδιά και οι έφηβοι (Facebook, Stardoll, Snapchat, Skype, Ask.fm κλπ). Ποια είναι και ποιοι ακριβώς κίνδυνοι απειλούν τα παιδιά και τους εφήβους που τα χρησιμοποιούν; (θα δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα)

 

Επίσης, η ομιλία δίνει απαντήσεις στα παρακάτω βασανιστικά ερωτήματα των γονέων:

 

  • Μπορεί το παιδί μου να πέσει θύμα εκβιασμού στο διαδίκτυο; Πώς μπορώ να το προστατέψω;
  • Υπάρχει ενδεχόμενο ο γονέας να θέτει, άθελά του, σε κίνδυνο το ίδιο του το παιδί χρησιμοποιώντας το δικό του προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;
  • Πού μπορούν να καταλήξουν οι φωτογραφίες των παιδιών μας;
  • Τι είναι το cyberbullying; Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου από αυτή τη μάστιγα;
  • Εθισμός: Κινδυνεύει το παιδί μου; Πώς μπορώ να το προλάβω και να το αντιμετωπίσω;
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρουσίαση

παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή:

τηλ.: 210-5614136