Σεμινάριο Ευεξίας Γέλιου

Posted by on 8 Απριλίου, 2016 in Τα νέα μας

Σεμινάριο Ευεξίας Γέλιου

“Η Ευεξία Γέλιου” (Laughter Wellness) είναι απόλυτα αξιόπιστη και τεκμηριωμένη. Το αυθόρμητο γέλιο της καθημερινής μας ζωής δεν είναι αξιόπιστο, γιατί εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, έξω από τον έλεγχό μας. Συνδέεται κυρίως με τη διάρκεια και την έντασή του και όχι με το ερέθισμα που το προκάλεσε. Επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να προφέρουν την ένταση, αντί να την εκφράζουν με λόγια και να την απελευθερώνουν με ασφάλεια.
Η εκμάθηση του πώς να απελευθερώνουμε τις εσωτερικές εντάσεις χωρίς αφήγηση, αλλά μόνο μέσω της έκφρασης ήχου, βοηθά τους ανθρώπους να δουν πιο καθαρά την πραγματικότητα, χωρίς προσωπικές στρεβλώσεις. Εξαναγκάζει μια αλλαγή στάσης από το «δεν μπορώ» στο «μπορώ».

“Επιλέγοντας να γελάσετε,
δημιουργείτε ασφάλεια για τον εαυτό σας,
ενώ θεμελιώνετε την επιλογή σας να ζήσετε”

Η “Eυεξία γέλιου” (Laughter Wellness) είναι μια ευχάριστη βιωματική δραστηριότητα, ένα ταξίδι μέσα από κινήσεις και συμπεριφορές, που αποσκοπούν στην υγεία και τη χαρά.
Οι συναντήσεις είναι γεμάτες από θετικές αλληλεπιδράσεις, στις οποίες το γέλιο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των δραστηριοτήτων και χρησιμοποιείται ως μια μορφή εκλεκτικής άσκησης. Όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για να προφέρουμε τα αισθήματά μας και να μένουμε παρόντες στη στιγμή.
Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει ενώ στεκόμαστε όρθιοι ή βρισκόμαστε καθιστοί. Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή συγκεκριμένη ένδυση.

 

Δηλώστε συμμετοχή στη Γραμματεία του Κέντρου μας